Anul 2021 a fost un an plin. Am parcurs împreună atât perioade de incertitudine, provocări, cât și momente de bucurie pură, de empatie, în care am găsit reurse nebănuite și o bogăție interioară, care ne-au ajutat în a purta mai departe, cu dedicare, misiunea școlii noastre.
În cele ce urmează, vă invităm să ne fiți alături în această călătorie printre momentele importante ce au marcat activitatea noastră în 2021.
● Rolul temperamentelor în educația timpurie
O conferință minunată, ce ne-a prezentat lumea temperamentelor, aşa cum sunt ele manifeste în noi toţi şi în special în copiii preşcolari.
● Descoperind Educația Waldorf – primii ani de școală
Educația copiilor proprii este principala preocupare a tuturor părinților. În lumea aceasta, care traversează o perioadă plină de provocări, felul în care alegem să îi îndrumăm pe copii pe drumul școlii este esenţial pentru dezvoltarea lor sănătoasă.
● Ecologie muzicală – eveniment dedicat părinților
Un atelier ce ne-a apropiat de muzică și de improvizația muzicală alături de Hannes Heyne, pedagog Waldorf din Germania, constructor de instrumente și autor al cărții „Känge aus der Natur“ (Sunete din Natură).
● Anii de Gimnaziu în pedagogia Waldorf
O cuprinzătoare conferință online despre trecerea copiilor de la primii ani în școala Waldorf către anii de gimnaziu.
Puteți urmări înregistrările conferințelor noastre aici https://parinti.scoalalibera.ro/variante-de-program/scoala-parintilor/
Carnavalul
Carnavalul a reprezentat pentru copii o ocazie de a trăi cât mai conștient trecerea de la iarnă la primăvară, de a lasă în urmă fricile aduse de anotimpul rece și de a intra în noul anotimp puternici și bucuroși.
Amenajarea sălii de sport
Alături de comunitatea școlii am reușit să amenajăm sala de sport cu podea corespunzătoare, panouri de cățărat și marcaje potrivite activităților din cadrul orelor de educație fizică.
Olimpiada Greacă
Clasa a V-a a onorat Olimpiada greacă practicată anual în şcolile Waldorf, ţinută sub motto-ul „frumuseţe – dreptate – forţă”. Nu competiţia, ci spiritul de echipă au primat.
Bazarul de Paște – ediție online
Atmosfera de Paște n-a însoțit cu duioșie chiar și în această perioadă plină de provocări și ne-a adus aminte că cel mai bine ne este împreună.
Cu această ocazie a fost lansat nr. 10 al Revistei Școlii, „Noi începuturi”
O nouă serie de absolvenți al școlii noastre a pășit cu bucurie către anii de liceu
Școala de Vară și Grădinița de Vară
Copiii au fost invitați să petreacă alături de noi zile pline de culoare și veselie la evenimentele desfășurate pe parcursul verii.
Ne-am bucurat împreună de ateliere cu:
• activități recreative • activități artistice • activități meșteșugărești și de lucru manual
Campania „Împreună în povești”
„Împreună în povești” este o oază de lecturi pentru copii, unde am avut ca invitați autori de carte și unde ne propunem să aducem mai aproape de copii și editori, ilustratori, bloggeri, iubitori de cărți și purtători de povești.
Amenajarea curții interioare
Curtea școlii și a grădiniței a devenit mai colorată și mai veselă, iar pedagogii noștri au pictat adevărate hărți cu povești pentru modulele de joc.
Tablou mural pe holul școlii
Doamna profesoară Mirela Tatoli a pictat cu sârg la tabloul mural care împodobește holul școlii noastre. Prețuim nespus dedicarea dânsei.
Am început un nou an școlar cu prezență la școală și cu multă bucurie
Într-o adevărată zi de sărbătoare, comunitatea noastră frumoasă de copii, părinți și dascăli a avut parte de o reîntâlnire plină de emoții și entuziasm.
Sărbătoarea Recoltei
„Am ajuns în sat cu soare
Și-am văzut că-i sărbătoare
Lumea era îmbrăcată
Cu haine trase prin spată.
Instalație muzicală în curtea școlii
Avem încă un motiv pentru a-i chema pe copii să petreacă zile încântătoare în curtea şcolii: o instalație muzicală, realizată cu îndemânare și pricepere, din diferite tipuri de lemne.
Această lucrare a fost coordonată de dl. Hannes Heyne, pedagog Waldorf din Germania
Sărbătoarea Lampioanelor
Copiii au dăruit cu mult drag lumină naturii, iar acest gest a adus lumină în sufletele lor.
Omul însuși parcurge în această perioadă a anului o trecere de la lumina exterioară către lumina interioară ce culminează cu momentul Crăciunului.
Atelierele Școlii Gimnaziale Libere Waldorf la Teatrul Ion Creangă
Cu bucurie am pornit la drum într-un nou parteneriat alături de Teatrul Ion Creangă.
Pedagogii școlii noastre vor susține, timp de mai multe ediții, o serie de ateliere prin care vor împărtăși participanților atât posibilităţi de a-și exersa creativitatea şi îndemânarea, cât și principii ale pedagogiei Waldorf despre educarea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Bazarul de Crăciun – ediție online
Comunitatea grupelor de grădiniță și a claselor din școala noastră ne-a invitat anul acesta la o ediție specială a Bazarului de Crăciun.
A fost lansat nr. 11 al Revistei Școlii, „Lumină în întuneric”
Proiectul caritabil „Îngeri pentru îngeri”
Am împlinit anul acesta cu generozitate și am oferit din suflet daruri și familiilor cu posibilități reduse.
Școala noastră a fost invitată să se alăture unui frumos proiect caritabil, desfășurat de Fundația Hope and Homes for Children.
Am primit acreditarea pentru nivelul preşcolar şi primar
În urma unui amplu proces de cunoaștere și verificare, în care eforturile noastre s-au fortificat reciproc și au atins acest țel comun, Școala Gimnazială Liberă Waldorf București a primit acreditarea pentru nivelul de grădiniță și clasele din ciclul primar din partea ARACIP (instituție aflată sub coordonarea Ministerului Educației).
Suntem recunoscători pentru susținerea și colaborarea primite de-a lungul timpului din partea întregii noastre comunități:
copiii, care se dezvoltă armonios,
părinții, care îi susțin cu entuziasm,
pedagogii, care îi însoțesc cu dedicare,
personalul administrativ, care are grijă cu pricepere de bunul mers al activității școlii,
membrii fondatori, care veghează la împlinirea acestui proiect.
Pentru 2022, ne dorim să avem un an plin de armonie și împliniri sufletești, în care să ne bucurăm de această comunitate puternică și frumoasă pe care o creștem împreună, zi de zi, în jurul școlii!
Strada Ion Brezoianu, nr 31, sector 1 București
office@scoalalibera.ro
Secretariat: 0770.709.527 Recepție: 0770.647.224
L-V: 9:00-16:30
Program recepție: L-V 9:00 -16:00
Sună ocupat sau nu răspundem?
Dați-ne un email cu motivul pentru care ne contactați și numărul dvs. de telefon și vă sunăm noi!