Abonament 5 întâlniri – Atelier de Arhitectură – MARȚI, de la 17.00 la 18.30
360.00 lei
Copiii generează adesea cele mai puternice idei, iar de când le observ implicarea în arhitectură, am constatat că tot ei creează și cele mai creative concepte arhitecturale.
Atelierul propune împrietenirea elevilor cu arhitectura, printr-o călătorie a acestora prin fazele unui proiect, într-un proces educațional adaptat vârstei lor. Astfel, în urma unei prezentări teoretice, vom învăța împreună ce e o idee și cum o putem transforma într-un concept arhitectural, vom alege situl potrivit proiectului și vom dezvolta, ulterior, variații ale acestuia prin schițe și machete de lucru. Workshopul se finalizează cu crearea unei machete detaliate a proiectului și cu prezentările ideilor din spatele lor.
Copiii vor învăța principii de construire, vor negocia parcelele și vecinătățile în cadrul contextului ales (creat la nivel de plan în clasă) și vor avea libertatea de a-și alege diverse materiale de construire a casei, în urma înțelegerii lor. Vor fi introduse și elemente care fac trimitere la anumite curentele arhitecturale și la anumiți arhitecți foarte cunoscuți în istorie, învățate practic, pe parcursul dezvoltării proiectului.
Fiecare atelier durează 1 h și jumătate.
Coordonator: Lorena Brează
Sunt arhitectă și mă pasionează educația de arhitectură în toate formele ei. Deși vin din zona universitară – predau în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București – consider că este important ca educația în acest domeniu să înceapă mai devreme, pentru a crea spațiul necesar împrietenirii copiilor cu universul arhitecturii și a le da timp să îl înțeleagă.
Traversarea unui workshop de această natură este relevantă pentru dezvoltarea curiozității elevului, dar și a vederii în spațiu, aducând multe avantaje acestuia, indiferent dacă va alege sau nu să urmeze domeniul arhitecturii mai departe. În 2020 am pus bazele primului program educațional privat dedicat educației de arhitectură din țară – The Challenge Academy – și, deși lucrăm în mare parte cu studenți, ne-am dat seama că la baza experimentelor noastre a stat mereu joaca, pe care am explorat-o în toate formele ei, și pe care am luat-o mereu în serios atunci când am gândit conceptele tuturor proiectelor. Și s-a dovedit că cele mai creative proiecte sunt cele care încep printr-un proces ludic, într-un cadru deschis și prietenos. Iubesc să lucrez cu copiii și îmi doresc să creez acest cadru, împreună cu comunitatea de elevi curioși de aici.