Ceea ce trebuie sa traiasca intr-un grup de copiii, ceea ce trebuie sa vibreze, sa se propage in valuri pana la inima, pana la miscarile vointei, si, in cele din urma, pana la intelect, este ceea ce, inainte de toate, traieste in dascal, ceea ce traieste in el pur si simplu, prin faptul ca sta in fata copilului avand o anumita structura sufleteasca.
…Si pentru ca ceea ce face diferenta la o scoala Waldorf este reprezentat de oameni, de pedagogii ce se apleaca asupra fiintei in devenire a copilului, acesti oameni, dascalii din Scoala Libera Waldorf, deschid aici o fereastra spre sufletul lor, povestind fiecare despre sine in tara Waldorf.
„Pedagogia Waldorf a fost si este un dar nepretuit al vietii, care m-a asezat pe drumul catre mine, m-a ajutat sa ma descopar ca fiinta intreaga.
Continui sa parcurg acest drum dupa 20 de ani de consecventa profesionala, patrunsa fiind tot mai mult de miracolul care este copilul – „taina lui Dumnezeu”, cum il numeste Rudolf Steiner – si de responsabilitatea faptului ca numai printr-o stradanie plina de iubire gasim calea spre deslusirea acestei taine.
Pedagogia Waldorf m-a invatat sa primesc copilul in acceptare, veneratie si iubire, si cu respect pentru ceea ce aduce cu sine ca fiinta cosmica, apartinatoare cerului si pamantului deopotriva.
Sunt recunoscatoare pentru sansa de a-l fi descoperit pe Rudolf Steiner, fondatorul acestei pedagogii, descoperire care mi-a pus la dispozitie informatii nepretuite privind evolutia copilului (si a omului in general) in fiecare etapa de dezvoltare a vietii sale. Am incredere ca acest sistem de educatie, nascut dintr-o profunda cunoastere a fiintei umane si din dorinta de a repune omul in drepturile sale de fiinta libera, autonoma si creatoare, va fi tot mai cunoscut, inteles si aplicat.”
Laura Adascalitei, educatoare
„Sunt in Scoala Waldorf pentru ca vreau sa le oferim copiilor nostri o educatie care sa ii sprijine sa devina adulti echilibrati si activi. Cred in acest sistem care m-a format si pe mine si vreau sa contribui la educarea noilor generatii care vin din urma si au nevoie sa fie insotite in devenirea lor ca Oameni.”
Sebastian Stanculescu, invatator clasa pregatitoare
„Diamantul
da mai multa
lumina decat
primeste.
Caci el poarta
in sine
sufletul fiecarui
graunte de nisip
ce se `jertfeste`
pentru a-l slefui.
Suntem,
pe rand,
nisip sau
diamant
unul pentru
celalalt. (eu, in Tara Waldorf)”
Daniel Pop, invatator clasa pregatitoare din anul scolar 2013-2014